O Mnie
Autor zdjęć: kwiatkosia
"Fotografia jest jak rozbrajanie bomby. Poza umiejętnościami technicznymi potrzebna jest także ogromna dawka szczęścia. I choć wieloznaczne słowo 'przeżyć' brzmi w wypadku sapera bardziej praktycznie, jest dla artysty fotografa równie ważne.
Szansa na zrobienie naprawdę dobrego zdjęcia jest porównywalna do odnalezienia perły w 'Owocach morza w sosie słodko - kwaśnym' za 7,90 z wietnamskiej budki." Prawa autorskie zastrzeżone! Zabrania się kopiowania Kategorie
Black & White [6]
Hand made [21] Italia 2012 [17] Micro & Makro [8] Miniaturowe wątki przyrodnicze [59] Podróże [66] Praga 2012 [17] Przez okular lornetki... [6] Siatkówka [7] Słodkości :) [17] Tatry 2008 [6] Tatry 2009 [9] Te co skaczą... [7] Turcja 2011 [11] Wschody i zachody [4] Archiwum
2021
2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 grudzień listopad październik wrzesień sierpień lipiec czerwiec maj kwiecień marzec luty styczeń 2008 2007 Napisz do mnie
Księga gości
Odwiedziłeś stronę? Godne polecenia
Burton Adam
Davies John Di Fruscia Patric Duczyński Maciej Kamarad Ladislav Kenna Michael Nawrocki Marcin Rosenblum Walter Shao Jiaye Stawiarz Marcin Time Catcher Zaborowski Bartosz Blogi
-> Ania vs. Nowotwór
-> Barbara W.
-> Cichutko, ciiiiii...
-> Cud Miłości
-> Colorless
-> Cyrylla
-> Dainty
-> Fantasmagorie
-> Hellmanns
-> Hemlighet
-> HezotArt
-> Julinek i SMA
-> Kochamy Laurę
-> Kosmita
-> Maciek Kopaniecki
-> Mały Rycerz
-> Mypuffs
-> Niiewygodna
-> Pod norweskim niebem
-> Przy kominku siadam
-> W Stronę Precla
|
Ciasteczkowy bukiecik :) Ponieważ "udomowiła" mnie na miesiąc choroba, ominęły mnie najpiękniejsze jesienne dni... A teraz jakoś i weny do robienia zdjęć, i czasu, i dobrej pogody brak... :( Dziś będzie więc na stronie coś nowego - przepis na smaczny, "ciasteczkowy" bukiet róż :) Przygotowany został jako upominek imieninowy dla Cioci Eli :) W sam raz na jesienne słoty - no i nie więdnie ;) ![]() ![]() No i jeszcze dla chętnych przepis na ciasteczkowe różyczki: (oryginalny przepis udostępniony został przez mania23 na stronie www.wielkiezarcie.com): Składniki: - 40 dkg mąki tortowej - 30 dkg masła - 5 żółtek - 10 dkg cukru pudru - 1 torebka cukru wanilinowego (16 g) - barwnik spożywczy w ulubionym kolorze - szczypta soli - białko do smarowania Przygotowanie: Przesiej mąkę, dodaj sól, cukier puder, cukier wanilinowy, i starte na tarce o dużych oczkach masło. Poszatkuj nożem. Dodaj żółtka i zagnieć ciasto. Zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na 1 godz, lub do zamrażalnika na ok. 30 min. Formowanie różyczek: Rozwałkuj ciasto na grubość 3-4 mm, lekko podsypując mąką. Za pomocą literatki (lub szklanki jeśli różyczki mają być większe) wykrawaj kółka (z 5 kółeczek powstaną 2 różyczki). Kółka (5 szt) połóż tak, aby na siebie zachodziły, a miejsca łączeń posmaruj lekko białkiem. Zwiń luźno ciasto w rulonik, następnie przekrój w połowie - powstaną 2 różyczki. Postaw różyczki na blaszce wyłożonej papierem do wypieków i delikatnie rozchyl płatki. ![]() Piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (z termoobiegiem 160 stopni). Upieczone różyczki odwróć łebkiem do dołu, jeszcze ciepłe nadziej na wykałaczkę i wystudź na kratce. ![]() Z gotowych różyczek ułóż smaczny bukiet - najlepiej wbijać je w jabłko ;) Zaskoczenie obdarowanej bukietem osoby gwarantowane! ;) P.S. Takie same różyczki przygotowałyśmy z mamą z ciasta na pierogi - po ugotowaniu wpaniale nadają się do dekorowania półmisków z potrawami ;) <-> Słodkości :) <-> Link <-> dodano: 22 listopada 2009 godz. 14:40 <-> Co Ty na to? (2) ... Nie płacz w liście nie pisz że los Ciebie kopnął nie ma sytuacji na ziemi bez wyjścia kiedy Bóg drzwi zamyka - to otwiera okno. — ks. Jan Twardowski ![]() <-> Miniaturowe wątki przyrodnicze <-> Link <-> dodano: 29 listopada 2009 godz. 17:24 <-> Co Ty na to? (1) | |